2012. június 26., kedd

Divat a magyar! - ahogy én látom II.


(A képen kalotaszegi "görginás ág" motívum látható)

Emlékeztek ERRE a bejegyzésemre?

Annyi jó hírrel szolgálhatok, hogy amint eljutok addig, hogy újra gyurmát fogjak a kezembe (vagy legalábbis intenzíven agyalhassak az új ötleteken) neki is látok az új magyar népi motívumos ékszereknek!
Sok-sok könyvet sikerült beszereznem, amiben különböző tájegységek, falvak különféle gyönyörű motívumai, hímzései szerepelnek.
Úgyhogy a közeljövőben várható mindenféle, például kalotaszegi (ami az örök kedvencem), mezőségi, bukovinai, baranyai, rábaközi, szilágysági, kis-küküllőmenti, sióagárdi, torockói, baranyai, vasi, stb.

Remélem így kicsit többet is tudok mutatni a szokásos matyón és kalocsain kívül :)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kinga,teszveszen is van másolód...
(bár ezt a minőséget én annak sem nevezném...)

http://ekszer-ora.teszvesz.hu/bizsu/szett/matyo_szett_akcio_1607026001.html

Fearless írta...

Hát,azért szerintem nem olyan egyedi dolog népi motívumos ékszert készíteni. :/ Bocsánat,de nekem ez a véleményem. :)

Fearless írta...

A minőséggel kapcsolatban viszont teljesen egyetértek. :) Én is arra törekszem mindig,hogy amit a kezemből kiadok,az ízléses,és a lehetőségekhez képest tökéletes állapotú legyen.

kinga írta...

Amikor elkezdtem, még nem voltak ennyire felkapva a népies cuccok... ami persze végső soron jó dolog. De az mondjuk bosszantó, hogy sok embernek annyi fantáziája meg kreativitása sincs, hogy legalább ne ezt az egy motívumot készítse el ugyanúgy, ugyanolyan formában, ahogy én a legelsőt :/ részben ezért is szeretnék új vizekre evezni:) meg persze hogy túllépjek a kalocsa-matyó határon...