2010. április 1., csütörtök

Torták, gyümölcslepények... és a sárgarigó

Sok minden készült az elmúlt héten... Van amit már nem mutatok meg, mert senkit nem szeretnék untatni :)
Viszont van néhány újdonság, és jó hírem is!

Elsőként ezt a kis gyümölcsös pitét/lepényt szeretném nektek megmutatni. Újra megpróbálkoztam a folyékony gyurmával. Most kicsit eredményesebb lett, de még kísérletezésre szorul :) Mindenesetre így a sok gyümivel szerintem jól mutat.



Reeeengeteg torta készült. Tejszínhabos, epres, tejszínhabos-epres... :) Meg citromos, de arról később ejtünk szót (vagy inkább képet). Most csak ezt mutatom, mert a többi is ugyanez a séma:


Öcsémnek vasárnap volt a 18. szülinapja. Még karácsonykor ( :$ ) kitalálta, hogy egy sárgarigós kulcstartót szeretne tőlem kérni. Én pedig "jó" szokásomhoz híven mindig a család és barátok megrendeléseit hagyom utoljára, így hát nem meglepő, hogy a köszöntés előtt fél órával készültem el vele.
Szegény több sebből vérzik, ugyanis lemaradt a farok tolla, kifelejtettem a lábát így bénán kívülre varrtam, és lebiggyedt a csőre is :D Szóval szerintem nem az igazi, legalábbis papíron szebb, de azért Bencének tetszik :)


Több ilyen kép a blogon már tényleg nem lesz, de ezt most a gyümölcsök (dinnye, narancs, szilva) miatt mégis megmutatom:




Na és akkor...
Készült egy csomóóó másik süti is. Történetesen azért, mert ezeket hamarosan felajánlom az Antropos.hu oldal játék rovatára. Fánk, torta, gyümis pite, és nyalóka. Utóbbi mobildísz, a többi füli.
És ezen az oldalon hamarosan egy interjút is olvashattok velem!!
Remélem már nem kell sokat várni egyikre sem, én valahogy úgy gondolom, hogy a húsvét utáni héten meglesz. Mindenesetre töröm a fejem a válaszokon, a többi meg már nem rajtam fog múlni :)



Még mindig nincs vége... :)


Én is beszálltam a Meskabala-játékba. ITT találjátok meg az első feltöltött termékem. Megköszönöm, ha szavaztok rá mert "a két legtöbb szavazatot gyűjtő és további egy, a Meska által kiválasztott alkotó 1 órás, idegenvezetéssel egybekötött sétarepülésen vehet részt Esztergom, a Dunakanyar és a Budai hegyek felett" és én még sosem repültem. Szóval nem tagadom, hogy nagyon örülnék, ha nyernék. Mondjuk nem szeretném beleélni magam, de azért jólesne az is, ha "csak úgy" begyűjtenék néhány szavazatot :)
Ők a kis madárkák. Szerintem élőben sokkal jobban néznek ki:

(További képek ITT)

És készült néhány gomb is, ami egyelőre titok, hogy kié :) Remélhetőleg holnap reggel már tudni fog róla az illető... :)


És a végén szeretném megjegyezni (más már tényleg nincs...), hogy pár hete besegítek a Misina 'Aprók' és 'Tipegők' csoporjainak próbáin :) És tegnap volt az első alkalom, amikor majdnem az egéész próbát önállóan tartottam meg! Mondjuk 45 percből 30-at. Húúú. Én is túléltem, meg ők is :)))

Ha valaki pécsi, annak ajánlanám az egyik fellépésünket, a Fringe Pécs2010 Fesztiválon.
Babás Szerkövek a Pécsi Kamaraszínházban, 2010.04.11-én 11.00-kor.
Részletek: http://www.budapestfringe.hu/index.php?p=applicant&appid=1486&l=hu


12 megjegyzés:

horimarika írta...

Húúúúúúúú! Mindenre húúú! Ügyes vagy. Gratulálok! Figyu, olyan ügyesen sütsz már pitét, muffint, tortát... nem kéne pizzát is sütnöd?

Ági írta...

Te aztán kitettél magadért :)) nagyon szépek lettek :)

tücsi írta...

a lepény nagyon jó:)
egyébként meskán próbáltam szavazni,de mindkét alkalommal ezt írta ki:
"A Szintaktikai hiba a ' NOW())'-hez kozeli a 1 sorban" :S

LNóri írta...

Egyáltalán nem unalmas semmi sem, sőt...
klassz a gyümis kari, nekem a dinnye a kedvencem rajta...
a lepények szerintem kifogástalanok, csinálj még jó sokat és pizzát is...azt mindenki szereti :)

A meskás madarak zseniálisak, Gratulálok és drukkolok, hogy segítsenek repülni tanulni

Anna írta...

aranyosak a meskák madárkák. remélem a szavazatom majd hozzá segít a repüléshez :)

Ette írta...

Csengi nem hívott haza? :)

kinga írta...

Most nem nálunk voltam (ott még nem mernék egyedül próbát tartani...), de múlt héten megint haza akart vinni :)

BCili írta...

Egy szavazatra tőlem is számíthatsz, mert repülni jó! Váljon valóra ez az álom! De jó annak aki gombokat kap és nem is tud róla!

toritextil írta...

esküszöm, egy pillanatra volt egy ilyen gondolatom, hogy esetleg lehetnék én is....... de akkor is MIÉÉÉÉÉRT?????? ;) :P
huhúúúúú, de lesz miből dolgoznom :)))) csak már tartanék ott, jahj, de szeretnééééém, akarooooooom :))))))
KÖSZÖNÖÖÖÖÖÖM!!!!!!!!!!! :D :D

Névtelen írta...

Rita: áááá képzeld, du barátom ült mellettem én meg éppen a blogodat olvastam és arról beszéltem, hogy ideje lenne amúgy cukrászdába is menni. Erre ránéz a képernyőre és megszólal: Ezek a sutik olyan nagyon cukrosnak és túl édesnek tünnek, ő ezt annyira nem szereti. :) Aztán felvilágosítottam, hogy ezek gyurmák :) Szóval élethűek a műveid :D:D

kinga írta...

viki :))))

Rita: wow, köszi:) egyébként én sem kóstolnám meg mindegyiket :D de ezeket még véletlenül sem kell megenni:]

Flora írta...

Júúúj! Nagyon jók lettek!!!! A karkötő a legjobb, meg a cukormázas fánkos fülbevalók!!! Rettentő ügyes vagy! Grat!
Szép napot! :)