2010. augusztus 15., vasárnap

Karmazsin

Csütörtökön Pesten jártam anyával. Beszerző körút-féle volt ez: megjártunk egy csomó gyöngyös boltot, ahol rengeteg mindent vettem - részben csak pont azt nem, amit leginkább kellett volna, de sajnos nem találtam :(
Azért volt egy kis kitérőnk a Ruhagalériába, a Zarába és a H&M-be is... Na meg ahogy a címből látszik, a Karmazsin boltba is eljutottunk, ahova kb 60 ékszerem vittem!
A bolt a Ráday utca 19-ben található. Gyakorlatilag minden van itt: ruhák, iparművész- és kézműves ékszerek/kiegészítők, régiségek..... csudajó bolt!
na szóval, ha minden igaz, akkor már az én ékszereim is ott csücsülnek a boltban :)
Rózsás gyűrűk, hajcsatok és fülik; sütis ékszerek minden mennyiségben és formában, nyalókák, gyümölcsök, és 1-2 egyéb... sőt, még egy rózsás nyakláncot is vittem!! :)
A képről 1-2 dolog hiányzik, de a többség rajtvan. Még otthon fényképeztem:



Ahogy számolgattam, 1-2 dolog körülbelül ugyanannyiba kerül így, mint tőlem, postaköltséggel együtt - oké, talán nem az összes, de egy részük biztosan!
Örülnék azért, ha innen is vinnék az ékszereim. Szóval nézzetek be, különbenis ahogy elmesélték, a bolt -mivel nemrég nyílt- egyelőre a talpon maradásért küzd, szóval mindenki jól jár, ha itt vásároltok valamit :)

Következzen néhány nem túl jó minőségű fotó a boltról, dokumentációs jelleggel :)





14 megjegyzés:

Ági írta...

Ügyes vagy:) Gratula a sikereidhez:):) Igy tovább:)

Szabella írta...

Nagyon szép üzlet. A Ruhagaléria az egyik kedvencem. Megfogom nézni a Karmazsint is.

sztuu írta...

fúú, ez nagyonjó bolt lehet. az a fogas belopta magát szívembe ;D ha arrajárok, bár kitudja mikor lesz az, akkor megnézem ezt a boltot :D és persze gratulálok! : ) ügyes vagy!

kreatívhit írta...

Beugrok én is valamikor..thx az infót.Drukk hogy hamar keljen ismét árút szállítanod :)

aniiiipooѕєя írta...

Szeretnék én is jelentkezni, ha még lehet :P
van blogom (aniiiisblog.blogger.hu) kitettelek, és követlek!!
:)
(nagyanikocska@gmail.com)

Zizou írta...

Jujj, de szuper! Egy utcával lakom lejjebb a Lónyaiban. Szerintem én ma benézek! Arról tudsz mondani pár szót, hogy hogy működik az árusítás? Téged úgy kértek fel? Kivel egyeztettél ez ügyben....? Nagyon köszi!

kinga írta...

Nekem e-mailt írtak a boltból, hogy szeretnék, ha vinnék az ékszereimből. :)

Mona írta...

Nagyon gratu, ez szuper érzés lehet :):)

Van számodra valamim:
http://monacrafts.blogspot.com/2010/08/elso-dijam.html
(biztos vagyok benne, h már mástól is megkaptad, de nem hagyhattalak ki én sem :))

Dodie írta...

Nagyon jó kis bolt, egy barátnőm a tulaj :)) Bár mióta utoljára ott jártam sok minden alakult (én még nyitás előtt voltam mondjuk :D), be kéne néznem megint.. :)

Zizou írta...

Szia Kinga!

Voltam a boltban, egy kis helyzetjelentés: megcsodálhattam pl. ringu, Lüdecke, és még számos Meskás alkotásait, de a Tiedet nem találtam, így hát nem restelltem rákérdezni. Azért nincsenek még kinn, mert aki a tartókat adja, elutazott, és még beárazva sem voltak, de előszedettem az eladóval, hogy élőben is megcsodálhassak néhányat közülük. El is határoztam, hogy egy türkiz és egy piros rózsás hajcsatot, valamint egy nagy vörös rózsás gyűrűt bezsebelek, így még a szerződést is elővette nekem, hogy utánanézzen az áraknak. Hát kissé leesett az állam, de megmagyarázta, hogy csak adó címén pl. 25%-ot tesznek az árra. Így 2000 valahányszáz Ft-ért úgy döntöttem, nem veszek egy darad gyűrűt, és ugyanennyiért két db hajcsatot. Meskáról nem kicsivel éri meg jobban (még postán is) rendelnem Tőled. nAzért kicsit sajnálom... De megcsodálni őket sztem még vissza fogok menni. Tök jó volt élőben látni, így sokkal könnyebb eldönteni, melyiket is szeretném. És ami esetleg kevésbé tetszett fényképről, élőben annyira guszta!!! Nagyon ügyes vagy! Az eladó is mondta, hogy neki mennyire tetszenek, és ilyet még nem látott másnál...

Láttam csomózott karkötőket is néhényat, szívesen vinnék én is, de akkor meg kell várni, míg esetleg rám találnak...

Bocsi, ha túl bő lére eresztettem a mondandómat!

Unknown írta...

Gratulálok!:-D Hamarosan én is ott leszek.:-)))

Dodie írta...

Zizou sztem nyugodtan keresd meg a Krisztit az ajánlattal, hátha érdekli. Annó mikor én vittem anyum ékszereit azt mondta h mindent szívesen megnéznek, de ez ugye még nyitás előtt volt. Egy próbát mindenképp megér! :) Ha nincs elérhetőséged hozzá dobj egy e-mail nekem és továbbítom neki :)

Zizou írta...

Képzeld, tegnap voltam benn, vettem egy fülbevalót, és mondta a hölgy (gondolom akkor a Kriszti), hogy Csernák Dóra (aki a fülit készítette) is úgy kereste meg őket, és bizományiba bevették az ékszereit, nyugodtan vigyem be én is. Úgyhogy az lesz! :) Nagyon köszönöm Neked a tippet! :)

nudli írta...

Hahó!
Én vagyok az a bizonyos bolttulaj Kriszti, lehet nekem írni a karmazsin@karmazsin.com címre, ha szeretnétek hozni mindenféle artokat árusítani.
Az árakról csak annyit, hogy 1) nekünk be kell fizetni az adókat (gondolom a meskán senki nem ad számlát, senki nem vallja be jövedelnek az ott keresett forintokat. ha megtennék, akkor ott sem ilyen árak lennének.), 2) a bolt fenntartás sem két fillér, 3) nyilván nem az a célunk, h a meska vásárlóit csábítsuk át hozzánk, egyértelmű, hogy nem tudjuk azokat az árakat hozni, mint amit a készítőtől való közvetlen beszerzés lehetővé tesz. Azt gondolom, hogy azok a meskások, akik most még kicsiben csinálják, de szeretnének ebből megélni, profin dolgozni, azok előbb-utóbb meg kell, hogy egyezzenek azokkal a helyekkel, ahova beszállítanak, hogy ne legyenek ekkora árkülönbségek, vagy pedig végleg kinövik a meskát. De mindegy is, mint mondtam nem a meska vásárlóit akarjuk átcsábítani, célunk a világuralom, muhahaa.