2011. április 30., szombat

Koncepció

A most következő ékszereket valami koncepció alapján készítettem. Úgy értem, hogy felirathoz/képhez a medált, és fordítva.
Ezek most mind nagyon közel állnak hozzám, remélem nektek is tetszenek! :)


Ezt már a nyár jegyében készítettem. Ez az egyik kedvencem:





Ilyesmi már volt korábban, de most újfajta esernyőt szereztem, és máshogy rendeztem el. Szerintem így sokkal mutatósabb:




Korábbról maradt egy kinyitható, fényképtartós medálom. Ez a "my future husband <3", vagyis "az én jövőbeli férjem" szöveghez nagyon jó, főleg ha kép is kerül bele a választottról... :)




Tea mániásoknak:



Ez meg az egyik legnagyobb büszkeségem:) "Nekem a Balaton a riviéra"... Ráadásul igyekeztem úgy lyukasztani, hogy a tó dőlésszöge nagyjából földrajzilag is stimmeljen:))



Biztos sokan rájöttetek, de a többiek kedvéért elmondom, hogy ez egy Quimby szám alapján készült:




Ez meg szerintem abszolút önmagáért beszél :)) Amikor megláttam ezt a békás medált, azonnal ez ugrott be:



Hasonlóak még várhatóak, csak van ahol még nem találtam meg a tökéletes párosítást. Viszont sok minden körvonalazódik a fejemben.

Készült még néhány ékszer, amik nem ilyen jellegűek, de azért megmutogatom őket :)
Például az Audrey Hepburn-ös fülbevaló, ami véletlenül készült ilyen láncos formában, de szerintem mutatósabb, mintha csak középen lenne fellógatva:



Hegedűk, ismét:





És House, ismét :)


És készültek "szokásos" népi motívumos ékszerek is:








 





13 megjegyzés:

Barbara írta...

Wow, nagyon szépek lettek, kedvencem az esernyős :)

Rita írta...

Nagyon állatok lettek Kinga :)
A népi cuccosok a kedvenceim *-*

Anna írta...

Mind nagyon szépek, az utolsó és a Balatonos a kedvenceim:))

Bakarasz írta...

Az esernyős a kedvencem, de a népi motívumosak is nagyon szépek!

Névtelen írta...

A békás az nagyon tuti lett! :)

Brigó írta...

Szia,

ilyen Balatonost csinálsz megrendelésre is, vagy ezek így magadnak készültek? Beneveznék két ilyen Balatonosra, ha lehet.. :) nagyon szuper lett :)

kinga írta...

Brigó!

Elkelt, de ha írsz mailt, megbeszélhetjük. Szívesen készítek még :)

Solyka írta...

hogy az a béka de irtó aranyos *.* Én abba beleszerettem :$

tHs írta...

hát a népi motívumosokat imádom, de House... mindent visz :D

Dóra írta...

szeretem az ékszereid hangulatát,szóval nem arról van szó,hogy nem ismerem el a munkád,rendelni is fogok,de...egyszerűen nem értem,miért a balatonos medáltól fog el a büszkeség? csináltam már hasonlót,és baromira nem nagy cucc,formázol egy alapot,majd arra a kép,utánanéz mki,aki szeretne ilyet csinálni...jobban megérteném,ha saját grafikákkal dolgoznál,de ezt még nem tapasztaltam...a kézzel kialakított,jópofa,szép dolgaid mostanság nagyon eltűntek,amiknél látszott,hogy kell hozzá kézügyesség,türelem,érzék...és ezeket én nagyon hiányolom,őszintén szólva...és igazából helyénvalónak sem tartom ilyenért annyit elkérni,mint az említett figurákért,amikkel többet dolgozol,és ez látszik is rajtuk...nyomtatott papírt rásütni mindenki tud,már nem azért a húsz fillérért,hintót,gru-t,szépen kidolgozott sütiket nem...érthető,hogy neked is ott a fősuli,de ha nincs időd,akkor nincs időd...inkább legyen 2 hetente egy újdonság,egy formázott,mint egy halom sima,ovális/más alakú gyurmán egy szöveg...legalábbis én így vagyok vele
mindemellett pedig sok sikert kívánok neked a továbbiakban is,és figyelni fogom a munkáid,szeretni is fogom őket,de ne legyen ilyen egyszerűen megoldott...

Dóra

kinga írta...

Szia Dóra!

Abban igazad van, hogy a figurás ékszerek nagyobb kézügyességet igényelnek. Ezek is készülnek folyamatosan, csak nem minden újdonság, vagy csak még nem jutottam el addig, hogy lefotózzam.
Másrészt most ezeket szívesebben csinálom. Nem az időhiány miatt, hanem mert ehhez van kedvem. Azért kellő figyelmesség és precizitás nélkül ezt is el lehet rontani... Kezdve a minta ráhelyezésétől, egészen a lakkozásig.
És nem is magáért a technikáért rajongok, hanem azért, hogy milyen témákat lehet kihozni belőlük. A népi motívumosokat leszámítva igyekszem olyan ékszereket készíteni, amik nem önmagukban álló képes/feliratos medálok. Mint például ebben a bejegyzésben is... A szövegeket magam szerkesztem meg, illetve például a Balatont is én rajzoltam vektoros programmal, én illesztettem rá a feliratot, stb. Szóval már a minta megszerkesztésével is sok munkám volt. Ez egyébként elmondható a motívumosokra is, hiszen közel sem ilyen formában bukkantam rá ezekre a mintákra.
Ezek most olyan ékszerek, ahol nem a kivitelezésen van a hangsúly, hanem inkább az ötleten. Persze nem mindegyik "nagy durranás", de szerintem van 1-2 frappáns, amik remélhetőleg másnál nem köszönnek vissza... Legalábbis én még nem találkoztam hasonlókkal:)

Saját grafikán már egy ideje gondolkozok, de egyelőre nem jött szikra, szóval nem szeretném megerőszakolni magam... majd ha úgy adódik, alkalomadtán :)

Szerintem az árképzésem az a dolog, ami abszolút az én dolgom. Én vezetek róla táblázatot, hogy mennyi anyag/ráfordítás, stb. szükséges. Illetve sokszor az is beleszámít, hogy mennyire áll hozzám közel 1-1 ékszer, vagy várhatóan mennyire lesz népszerű, mennyire egyszeri és megismételhetetlen, stbstbstb...
És azért ez is elég pepecselős sajnos.

Most ezekhez van kedvem, ezeknél érzem, hogy beindul a fantáziám. Majd biztos lesz később "figurázós" időszakom is újra, de amíg nem érzem, nem szeretném erőltetni, nehogy kiégjek. Végülis ez csak a hobbim, aminek az eredményeit itt bemutatom.

(meg feltorlódott egy adag sütis ékszer is, így ezeket most hanyagolom is, amíg el nem kelnek:))

Remélem meggyőztelek:)

Dóra írta...

ahogy így mondod,igen,meggyőztél,mindemelett örülök a friss,figurás kiegészítőknek:)

Unknown írta...

Helló, tudom későn, de nem tudnál nekem valamelyikből, pl népi motívumos vagy esernyős lancbol egyet készíteni?