2011. augusztus 23., kedd

Nyár végi újdonságok

Nagyjából a végére értem a megrendeléseknek (hurrá-hurrá!), úgyhogy volt időm egy kis "öröm-alkotásra". Nem hiszem, hogy újdonság, de én ezt élvezem a legjobban :) Sokszor kínszenvedés ugyanabból az ékszerből két darabot készíteni - egyrészt, mert mindig bennem van a félelem, hogy: mi van, ha elsőre csak véletlenül sikerült, és a többi próbálkozás már nem lesz az igazi...?; másrészt bevallom, gyakran untat.
Igaz, közben van, amit nem tudok megunni, és folyamatosan gyártom őket. De ez nálam nagyon hangulat-dolog... Már többször említettem, de sokszor azért is halogatok bizonyos megrendeléseket, mert egyszerűen nem tudok ráhangolódni, anélkül pedig nem érzem, hogy szívvel-lélekkel, igényesen el tudnám készíteni. A kényszer-szülte, összecsapott "alkotásokat" nem tartom sokra, ezért mindig igyekszem kivárni a pillanatot. Van, amikor kicsit tovább tart, de van, amikor meg nagyon beindul a munkakedvem, és csak gyúrok-gyúrok... :)
Remélem, hogy azért másoknak is ilyen hullámzó az alkotási tevékenységük, és nem csak én működök ilyen furcsán... :)

Na, a lényeg, hogy most nagyon jólesett túl lenni a "kötelezőkön", és csak lazítva dolgozgatni, a saját örömömre, azt amit ÉN akarok. Csak úgy, szabadon :)

A megrendelések teljesítése közben egy papír szélére mindig gyorsan felírtam, ha valami eszembe jutott, hogy majd később, ha már sort tudok rá keríteni, ne felejtsem el. (Mert ugye mikor máskor jön az ihlet...?! Naná, hogy amikor nem érek rá foglalkozni vele!)

Amik most jönnek, mind-mind nagy örömmel töltöttek el!
Mutatom is őket! :)


Elegánsabb rózsák:





Letisztultabb, visszafogottabb matyós fülbevaló:



Boszi láb az Óz-ból :)



Aliz Csodaországban-ihletésű rózsás fülbevaló:



...és egy hozzá passzoló nyaklánc:



Eredetileg más célra készültek ezek a levelek, de amikor a kezembe akadtak a fa-medálok, meggondoltam magam:)




Visszafogott, letisztult matyós ékszerek, némi Lokalwear-hatással:




Éééés, a kedvencem, ami... khm.... magamnak készült:) - KRUMPLIFEJ uraság!
Tesómmal nemrég néztük meg a Toy Story 3-at, onnan jött az ötlet, meg persze amúgy is nagy Toy Story rajongó vagyok :)) Öcsém javaslatára készül majd Krumplifej Asszonyság is, és felesben hordom majd - következésképp lesz egy szabad pár... de többet nem tervezek készíteni. Inkább majd a többi szereplővel próbálkozom :)



Egy másik kedvencem (ezt ezúttal nem sajátítom ki:)) - szintén hirtelen kipattant... :



És végül, de nem utolsó sorban:  a sötétben fluoreszkáló szellem, stílusosan szellemkastéllyal:)




Holnap érdemes lesz követni a Meska-boltom, mert sok újdonságot töltök majd fel! Főként ezeket, de összeszedtem jópár kallódó ékszert, amik bár nem számítanak újdonságnak (pl.: nyalókák, sütik, stb...), azért remélhetőleg majd értékelitek őket! ;)

Jó éjszakát (vagy akik már csak reggel olvasnak: jó reggelt)!

9 megjegyzés:

EWA gyöngyös világa! / EWA's World of Beads! írta...

Egyik szebb mint a másik,a leveles füli nagyon tetszik!Nagyon ügyes vagy!

daire. írta...

A bosziláb a legjobb! :) Nagyon ötletes

kobema írta...

Nagyon jók!!! :)

lex írta...

Szellemes, boszis, fás kedvenc <3

Leonine írta...

Ne aggódj, szerintem mindenki hasonlóan áll hozzá a hobbijához - ha "megkötik" a kezed, kicsit tényleg unalmasabb. Én is halogatom néha a rendeléseket, persze csak az előre megbeszélt határidőn belül, mert nem mindig tudok ráhangolódni.

Pár hete kaptam egy megrendelést 15 db édességes gemkapocsra, teljesen szabad kezet kaptam, élveztem is a készítésüket, aztán jött valaki más, aki egészen pontosan ugyanazt a készletet szerette volna, ugyanazokkal a formákkal, színekkel. És tényleg "unalmas" volt, hiszen előre tudtam, mi lesz a végeredmény, így már nem volt meg a kihívás benne.

De persze ott vannak a nagy kedvencek, a rózsák, amiket - ha van rendelés, ha nincs - tucatszámra vagyok képes készíteni, ezredjére is. :)

És nekem is mindig akkor születnek a nagy ötletek a fejemben, amikor egy percem sincs rájuk a többi megrendelés miatt.

anna írta...

Kedves Kinga!
Gyönyörűek az ékszerek egytől egyig. Imádom. Így én is kedvet kaptam a süthető gyurmázáshoz. Remélem, nem baj hogy hozzád fordulok, de egy kérdésem lenne. Hány fokon és hány percig sütöd az ékszereket, hogy ilyen szépek? Még nagyon kezdő vagyok, s ne haragudj hogy idepofátlankodtam kérdezni... Előre is köszönöm!
üdv: anne

kinga írta...

Anne!

A Fimo csomagolásán lévő utasításokat kövesd!
Biztos sütőtől is függ, úgyhogy ki kell tapasztalni.

Anna írta...

Kinga!
Ez a Krumpliuraság valami állatian sikerült :) Az Óz-ból a boszi láb is nagyon ütős!

Az alkotási hullámmal meg nem vagy egyedül. Nálam legutóbb egy hónapig pangott az egész dolog :S

Szandra?! írta...

Szia:)Nagyon szépek az ékszerek !:)
Hol szerzed be hozzá a fém kiegészítőket:pld: kulcs a nyakláncon.?:))