2012. január 3., kedd

Karácsonyi dekoráció (utólag)

Kb egy hónapja költöztünk közösen albérletbe a Barátommal, így ez volt az első közösen töltött karácsonyunk :)
Az adventi/karácsonyi dekorációval nagyon igyekeztem, hogy sajátkezűleg készüljön, vagy legalábbis kézműves/egyedi díszek legyenek. Nagyrészt sikerült is :)

Az adventi koszorúnkat bevallom, elfelejtettem lefotózni, pontosabban igényes kép nem készült, inkább úgy mondanám... :)
Úgyhogy be kell érnetek ezzel:


A fenyő borításon kívül mindent én csináltam rajta, és nagyon büszke vagyok rá!! :) Nálam ilyen a "tökéletes" adventi koszorú.

Másik nagy büszkeségem az adventi naptár. Rengeteg munkám volt vele, de megérte. Az elhelyezésével nem voltam elégedett, de majd jövőre, ha jobban belakjuk a lakást, kitalálunk valami más megoldást.
Piros kartonból egyforma méretű kártyákat vágtam, és vékony, sötétzöld filccel beszámoztam őket 1-től 24-ig. A másik oldalukra pedig sima fehér lapból kivágott négyzeteket ragasztottam, amikre mindenféle télhez/karácsonyhoz kötődő dolgokat rajzoltam (pl. karácsonyfa, zokni, hópehely, angyal, gyertya, stb.)
1-1 mini facsipeszre tettem őket, amiket raffiára fűztem. Azért szerintem aranyos és mutatós lett :)



Az ablakot is díszítettem:



A karácsonyfánk, ami a koszorúhoz hasonlóan nálam a tökéletes kategória :) Úgy sikerült, ahogy megálmodtam. Persze ehhez kellet, hogy Balázs beszerezze A tökéletes fát!! :) Cuki, tömör... annyira, hogy az első dísszel a kezemben toporogtam, hogy "jajjhovategyem?!"... de végül mindennek meglett a helye :)
Nem vagyok a "minden-évben-teljesen-új-díszek" híve... persze az otthoni 'állomány' is folyamatosan bővült (főleg általam), de sosem volt nálunk olyat, hogy "Na, idén nálunk lila lesz a karácsony!", de még csak ehhez hasonlók sem. Általában hozzászoktam az egyszerű (többnyire kézzel készített), természetes díszekhez. Egy kicsit ilyen lett a mi fánk is:)
Vannak rajta piros gömbök, narancskarikák, a klasszikus kis piros figurák (pl. a korcsolyázós bábuk), ezüst szélű drótozott zsákvászonszalagból hajtogattam masnikat, amiket dróttal erősítettem az ágakra, készítettem 1-2 giga mézeskalácsfigurát is, Meskán vettem nagyon édes dióbabákat, illetve volt 1-2 dísz, amit karácsony előtt anyukámmal közösen vettünk meg, na meg persze az évek során összegyűjtött/ajándékba kapott "mindenfélék". Éééés a fa tetején pedig MIMM angyalka díszeleg! :)
Ezért Ili külön dicséretet érdemel! Ugyanis hiába ismerem már régóta a munkájukat (két éve kaptam karácsonyra egy kötött sapit, tavaly pedig én vettem díszeket az otthoni fára - akkor még EgyesültManóMűvek), mégis karácsony előtt pár nappal, a facebook-oldalukat nézegetve villant be az egyik angyal láttán, hogy milyen jól mutatna a fa tetején. Tényleg, szó szerint last minute megrendelés volt, úgyhogy minden elismerésem a csapatnak, amiért megvalósították az elképzelésem, és egy ilyen gyönyörű angyalka "koronázhatta" meg a karácsonyfánk:)
Ja, sok a rizsa... :))) Szóval a karácsonyfa:



Sötétben...



A fa alatt - ezeket sajnos nem én készítettem, viszont a Luca-búzát mi ültettük:) Szép nagyra nőtt, remélem "beválik"! :))



És végül mi a fával :)


Nálatok milyen volt a karácsony? Milyen díszek kerültek a fára és a lakásba?

1 megjegyzés:

Lora írta...

Gratulálok az összeköltözéshez!:)
Nagyon szépek a díszek, nagyon tetszenek, lehet, hogy jövőre nálunk is lesznek narancskarikák:) Az legalább nem törik, ami fontos egy 2 éves kislány bulizása miatt:)))