2012. december 4., kedd

Makett - avagy a gyurmás "karrierem" csúcspontja

A nagypapám a napokban ünnepli a 70. születésnapját. Sokat törtem a fejem, hogy mit is készíthetnék neki. Mindenképp valami különlegeset terveztem... de biztos nem csak nekem ismerős az érzés, hogy anyának, mamának SOKKAL könnyebb valamit készíteni, mert hát valljuk be, az szinte BÁRMI lehet:) Mécsestartó, egy kép, valami kis díszecske... De a férfiaknak mindig nehéz kitalálni valamit, pláne ha nem venni szeretnénk.
Most is így voltam ezzel. Egyik nap hintalovas ötletek után keresgéltem, amikor rábukkantam erre:
http://www.flickriver.com/photos/zoota/3592721534/
Gondoltam hát körülnézek az oldalon is... Hú, hát tátva maradt a szám... ezek a miniatűrök valami elképesztően ötletesek, és a kivitelezés sem semmi!
El is határoztam, hogy egy hasonlót készítek majd a papámnak. Róla annyit érdemes tudni, hogy nagyon szereti a sört, és gyűjti a söröskorsókat (már több száz darab van). Ebből kiindulva kezdtem el agyalni... aztán a többi jött magától, végül pedig a tervrajzra a szobájuk egy kis részlete került, a főbb "elemekkel".
Nagy szerencsém volt, mert anyukám talált az IKEA-ban egy erre alkalmas, mély képkeretet. Így a többi már tényleg csak rajtam múlott.

Hogy őszinte legyek, a gyurmás rész körülbelül 8 órámba telt, plusz még ameddig összeillesztgettem és felragasztgattam a részeket. Mindezt egy éjszaka alatt.
De azt hiszem teljes mértékben megérte! :)
Nagyon büszke vagyok rá, és szerencsére nagy sikert aratott a vendégek körében is!
Itt-ott vannak apróbb bakik, de remélhetőleg azok csak nekem tűnnek fel, egyébként meg 8 óra után még én is megbocsátottam magamnak:D

Azt hiszem, ez eddigi gyurmás "karrierem" csúcspontja. Egész biztos, hogy ha valaha újra neki is állok hasonlónak, az ismét valami különleges alkalomra fog készülni.

A képek magukért beszélnek:












4 megjegyzés:

lex írta...

Remek ötlet! Nagyon szép a kivitelezés és abszolút személyreszabott így az ajándék! :)Nagypapád biztosan örülni fog neki ;)

Anna írta...

Minden elismerésem Kinga! Gratulálok! :)

Linyah írta...

Nagyon jó lett! :)

Unknown írta...

Kedves Kinga!
A többi alkotásod is zseniális, de ettől nekem is leesett az állam! :) Nagyon jó!
Kérhetnék egy linkcserét:
ujraalmodva.blogspot.hu
A chatre írj kérlek, ha benne vagy!
Üdv, Honey*