2009. augusztus 12., szerda

Ribizli

Hát, ma sem gyurmáztam........... Mondjuk ma már este muszáj lesz, mert el kell készítenem néhány megrendelést, ami alól nem bújhatok ki. Viszont olyan izgalmas új dolgokat kipróbálni. Nem feltétlen azért, mert nehezebb lenne, sőt... Igazából a gyurmázás bizonyos értelemben nehezebb (szerintem). Legalábbis kreatívabbnak tartom. De meglehet, hogy más technikákkal nem foglalkozok eléggé, ezért látom így. A drótozás is kreatív, csak én nem vagyok elég jó benne...
Na mindegy, a lényeg, hogy ma anyával többek között hobby boltokat jártunk. (Akarom mondani azt a kettőt, ami Pécs belvárosában fellelhető). Elég csalódott vagyok. Sajnos minden megfizethetetlenül drága. Annyira, hogy ez a "Do It Yourself" dolog értelmét veszti, teljesen hülyeség. Amikor egy fakarikás kötött táskát kb 2000Ft-ért megvehetek készen, akkor minek adjak ki 1700Ft egy pár karikára, és drága fonalra? Hogy aztán még én szenvedjek vele? Hm... Persze továbbra is a webshopoknál és at 1000Ft-os küldési díjaknál maradok. Valahogy röhej, hogy 3 pár füli alap 200Ft, 10-15 gyöngy 600Ft, sorolhatnám... És félreértés ne essék, nem olyan különlegességek, amiket máshol nem tudnék beszerezni.
Ráadásul megint hülyének néznek... Amikor drótot akartam venni, mintha nem is értették volna, hogy miket szeretnék belőle készíteni. A másik boltban teljesen ostobának néztek, mintha még életemben nem próbáltam volna semmi ilyesmit. Eleve nem szeretem a lenéző eladókat, de egy ilyen boltban az alkotástól is elmegy az ember kedve, ha mufurc a kiszolgáló hölgy.
Mindegy, eddig is tudtam, hogy ez a helyzet. A választék kicsi, az árak magasak. Tulajdonképpen nem is kéne meglepődnöm, csak most megint felhúzott...
Azért vettünk ma anyával néhány dolgot. Bedugós füli alapot, amit véééégre sikerült itt is venni. Eddig sosem láttam. Flittert, meg néhány egyéb cuccot is. Azért sikeres volt a körút, csak kiábrándító.
Na, a sajnálkozás helyett inkább mutatom, mik készültek ma!
Íme:

"Ribizli" fülbevaló, roppantott üveggyöngyökkel:




Egy újabb drótos próbálkozás. Fa golyóval, Kricsár Ancsa nyomán. A harmadik képen az ő fülbevalói láthatók. Így elsőre egészen elégedett vagyok...




Fekete flitteres csoda. Bár abszolút nem az én stílusom, élveztem elkészíteni! A fotó az utolsó pillanatokban készült 7 óra magasságában, ezést ilyen a kép, de napsütésben biztos sokkal jobban mutat.



"Cukorka menyecske". Eszter ha olvassa, már biztos nevet ;) Régen egy tánctáborban volt egy ilyen ének, vagy micsoda... Ugráltunk, és közben azt kiabáltuk, hogy 'cukorkamenyecske'. Fetrengtünk a röhögéstől :) Na szóval ez olyan cukorkamenyecskésre sikerült szerintem. Ez már picit közelebb áll hozzám, mint a flitteres, mert jó színes :)




Bagoly mánia......... Na mitszólsz Nova, mit szereztem? :) Világoskék színben is megoldható, ha valaki ilyesmit szeretne :) Szerintem jól néznek ki! Kivételesen ez nem idétlen bagoly. Igaz, én azokért rajongok a legjobban :) Amik olyan bohókásak, és kancsalok, és ducik, ésésés.....jaajj:) Na hát ők most nem olyanok, de azért szeretnivalóak!



És végül egy kis nemez- és fabogyó. Ez is a természetesség jegyében. Egész jó lett, szerintem. A bogyót úgy vettem, de gondolkozom, hogy saját magam nemezeljek.... Na ehhez még kicsit érlelődnie kell bennem a gondolatnak, és az elszántságnak, de kedvet mindenképpen érzek hozzá. Kérdés, mennyire van hozzá türelmem :)



Hát ennyi.
Egyébként úúgy, de úúúúgy szeretnék tűzzománcozni, vagy üvegművészkedni! Legalábbis kipróbálás szintjén. Hogy egyáltalán menne-e, vagy milyen is az. Ha valaki esetleg űzi ezek bármelyikét, és szívesen tanítgatna, na meg elviselne, akkor bejelentkeznék egy kis délutáni kreatívkodásra :)
Meg rendesen varrnom is meg kéne tanulnom végre. Valamennyire megy, de akadnak nehézségek. Erre a nyárra terveztem, de nem úgy jöttek össze a dolgok. Mindenesetre most beleszerettem dolgokba, mint mondjuk Toritextil pénztárcájába, és hát igazán belelkesültem!

Na és akkor még néhány dolog:
Enánál van egy videó, nézzétek meg! :) Nagyon kedves, köszönöm szépen!
Sajnos nem tudom de betenni :(

És egy újabb játék! Kattints a képre!


10 megjegyzés:

Nova írta...

Szia Kinga!! Képzeld...tegnap az operában elvesztettem a baglyos kitűzőm :( vigasztalhatatlan vagyok :((((

azeszti írta...

fú kinga, teljesen egyetértek a pécsi hobbyboltokkal kapcsolatos véleményeddel, én is ugyanígy járok egyfolytában, fanyalognak meg értetlenkednek, hogy mit is akarok ebből kihozni. ezért volt jó régen a siptár, egy csomó anyagot ott is be lehetett szerezni, persze mostmár az is átalakult nagy sajnálatomra. különben már megfogadtam, h ha egyszer nagy és gazdag leszek okvetlen nyitok egy hobby-megaáruházat pécsen, úgyhogy ne aggódj, már csak idő kérdése ;)
na, különben meg a fülbevalóid nagyon jól sikerültek, különösen a nemezes meg a kricsáros tetszik.

kinga írta...

Nova :(

Eszti: örülök, hogy nem csak én látom így a helyzetet.Én drukkolok, hogy összejöjjön a bizsu nagykered ;D

Bejus írta...

Ejha Kingám! Nagyon szépeket alkottál, ejj de fáj a szívem értük! Elköltöttem a pénzikémet most alapanyagokra. De szívesen megvenném a baglyosat, cuki fülit meg az előző bejegyzésedben a szív medálos nyakit. :)))

Anna! Jajj ne! Én is elvesztettem már egy kedvenc kitűzőmet! Pótólhatatlan. Esetleg, ahol vetted nincs még olyan? Bár tudom,hogy erre kevés az esély, mint az én esetemben is! :((

kinga írta...

Bejuuus.
Semmi baj! Baglyosat tudok még csinálni később is, a többit meg még fel sem tettem Meskára. Pontosabban a nyakláncot de, de ha elkel, tudok hasonlót csinálni :)
De ha biztosra akarsz menni, az sem gond, ha kicsit később fizeted ki ;)

Névtelen írta...

gyáááá cukorkamenyecske örök :)

kinga írta...

gyáááá, ki vagy? :) Legközelebb írd be a neved!

Kricsár Annamária írta...

Lehetsz is elégedett, tökéletes lett! Hajrá drótozás!

Theia írta...

Hát, ha esetleg Pesten jársz, lehet, hogy ősztől fogok tűzzománcot tartani. Időpont, ilyesmi még nincs kitalálva, bent a városban, valószínűleg egy szombati délelőtt lesz néhány havonta. Ha nagyon szeretnéd kipróbálni, talán érdemes felnézni. (És akkor útba is ejtheted a budapesti hobbiboltokat... dőt, ha van adószámod, akkor a hobbyművészben kedvezményt is kunyerálhatsz, szerintem megéri egyszerre bevásárolni az alapanyagokból, még ha egyszerre húzos kiadásnak is számít. :-/)

Névtelen írta...

gyááá--> Eszter (Ette) voltam. bots