2009. december 31., csütörtök

Karácsonyi beszámoló

Idén picit máshogy telt a karácsony, ahogy eddig szokott. Minden téren. Ez volt az első évem, amikor alkottam - úgy értem, hogy eladásra is. Emiatt az utolsó hetek/napok bezsúfolódtak. Közben a félév végén rengeteget tanultam, és ez fontosabb volt, ezért nem tudtam a megrendelésekkel foglalkozni, nagyjából az utolsó pillanatban készültem el velük. Ez a hátamnak és a derekamnak ismételten nem tetszett, de jobb megoldás nem volt :) Eközben valahogy időt kellett szakítanom az ajándékokra is, hiszen nem csak vettem, hanem készítettem is ajándékot, a családnak, Balázsnak......
Szerencsére minden készen lett, csak kicsit fáradt voltam :) Pihenni azóta sem sok időm volt, pedig nem sok helyre kellett mennem, és a megrendelésekkel sem vagyok elárasztva.
23-án én sütöttem meg a mézeskalácsot, ami idén valamiért különösen finomra és puhára sikerült. Hamar el is fogyott :) Úgyhogy tegnap csináltam még egy adagot. Azokat nem cifráztam, de süti-csömöröm van, és csak a mézeskalácsot bírom megenni, viszont abból rengeteget.
Na íme, így néztek ki a karácsonyi mézeskalácsok:



Aztán picit változtattunk a "menetrenden", bár alapvetően ez nem befolyásolt semmit :) Az én javaslatomra készült néhány családi fotó, ami eddig nem volt szokás, de mindenkinek annyira tetszett, hogy talán hagyomány lesz belőle. A képen némiképp látszik a fa is, a sok narancs karikával, csuhé-, fa-, zsákvászonszív-díszekkel:



Ezek pedig az én ajándékaim, amiket végre megmutathatok már:) Levegőn száradó gyurmából készítettem ezeket a "mézeskalácsokat". A család minden tagja ilyet kapott, kis zsákvászon csomagocskában:



Ez külön Balázsnak készült:


Ezek pedig a maradékból születtek:


Mindenkinek varrtam egy-egy ilyen kékfestő-gyapjúfilc kombós díszt rafia akasztóval, amit a vatelin mellett narancshéjjal és fahéjjal tömtem meg, így még illatos is.


Ez pedig Balázsé. Első "tűírásom". Nagyon megszerettem. Fárasztó, de nagyon tetszik :)



Karácsonyra a nagymamáméktól kaptam egy nagy adag gyapjúfilcet. Rengeteg színben :) Úgyhogy most teljesen rá is kattantam a varrásra. Hirtelen sok figura ki is pattant a fejemből. Imádom a kis amorf szörnyecskéket/lényeket, amik színesek, és idétlenek, és gomb szemük van, és torzak........ na szóval rajzolgattam néhány ilyet, egyelőre ezek születtek meg 3D-ben:




És az elmaradhatatlan madárkák :)




És végül, de nem utolsó sorban, megmutogathatom végre, amiket rendeltek tőlem karácsony előtt :) Legalábbis az újdonságokat.

Színes pillangók, amit egy kedves barátom rendelt a párjának, aki egyben a barátnőm is :)



Delfinek, szintén Enditől Panninak (illetve a pillangók valamint a delfinek Kecskétől Zsófinak:))

És legvégül a kisautók, amik elvileg Honda Jazz-nek készültek. Egy visszatérő Meskás vásárlómnak a férje regisztrált azért, hogy megrendelje tőlem ezt a kis feleségének :)))



Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok! Remélem hamarosan újra "találkozunk" így virtuálisan. Jó kis év volt, most új terveim vannak, alakul a boltom, meg én is.
Jövőre ugyanitt!

3 megjegyzés:

cemi írta...

Jaj Kinga, de szuperek ezek a filces szörnyek meg madárkák :D Nagyon nagyon ügyes vagy :)
A tanulásnak meg meglesz a gyümölcse meglátod... :P
A mézeskalács receptet odaadod nekem valamikor? A tavalyimat elvesztettem,és idén újat csináltam,de nekem az nem ízlett :/ Viszont mindenképp szeretnék valami jót,mézeskalács-függő vagyok :) Ezek meg olyan puhának és ízletesnek tűnnek :))

Boldog új évet Kingám, szeretlek :* <3

kinga írta...

énis, énis <3 :]

holnap vagy holnapután (ha el nem felejtem:D) elküldöm neked a receptet. fejből most nem merem :]

egyébként érdekes, amit tegnap sütöttem, nem lett annyira jó, mint a múltkori. van amelyik puha, van amelyik egészen keksz-szerűen kemény :O viszont nagyon finom, már nem tudom, hova dugjam azt a zacsit magam elől, amit balázséknak hoztam :$ :D

cemi írta...

Az a lényeg,hogy finom legyen :)) Én is megígértem Mirkónak,hogy sütök neki külön,mert a karácsonyiból elfelejtettem hozni (bár nekem télleg nem ízlett annyira,úgyhogy nem is baj:/)
Most látom,h te is jössz 4-én genetikából?:) dejódejó!

<3