2010. március 21., vasárnap

Tavasz/húsvét

Végre elkészültünk a pohárjelölőkkel! :) A figurák már egy ideje készen voltak, de Bence csak most hétvégén tudta megcsinálni az állványokat.
Szerinte ez jobban néz ki, mint a karácsonyi. Persze alapvetően nem lehet összehasonlítani, de nyilván a vidám tavaszi színek mindenkit felvidítanak, különösen egy ilyen hosszú tél után :)
Nekem is tetszenek. Különösen így együtt szeretem ezeket a színeket.

Kettő is készült. Az egyiken mindenféle húsvéti/tavaszi figura lóg, ezt már Meskán is megvehetitek:




A másik pedig a hímestojásos:




Megmutatom a húsvéti filc díszeket is. Eddig azért nem tettem fel, mert úgy gondoltam, készül több is, és nem akartam lelőni a poént. Most úgy tűnik, nem lesz többre kapacitásom, szóval nem eladóak, megtartotta őket anya. Ha készül még, akkor legfeljebb nagyszombaton. Majd utána megmutatom. Sajnos papíron könnyebb volt többet megalkotni, mint ténylegesen. "Majd jövőre..." :)
Végülis az ember mindig tanul valamit. Azt hiszem a karácsonyi dolgokat nyáron kell elkezdeni, a húsvétiakat meg karácsony után. Lehangoló, de muszáj, különben nem fér bele. Így is már kicsit gondban vagyok, néha nehéz összeegyeztetni a megrendeléseket, a sulit és a táncot. Emellett a saját terveimre és ötleteimre is időt kell szorítanom. Nehéz ez :(

Na de szóval a díszek :)


Megrendelésre készült ez a kacsapár fülbevaló. Tulajdonképpen a húsvéti témába is beleillenek:


És akkor néhány "maradék", ami csak bizonyos szinten újdonság. Mert ilyen konkrétan még nem volt, de nem hiszem, hogy már bárkit is különösebben lekötnének a muffinok. Vagy igen?:)






Aztáán. Két videó, amit mostanában nagyon sokat hallgatok. Tudom, kicsit összeegyeztethetetlen, de hát ez van :)

Amikor éppen nem a Folkrádiót üvöltetem itthon, akkor egy kis Herczku Ágit és Szalonnát :)



Na és van a másik szám ami... Hát, a cím senkit ne tévesszen meg! Szóval ez nem Lady Gaga, hanem az ő számának feldolgozása. Lady Gagát egy elég beteg, aberrált nőnek tartom, a zenéjét sem szeretem. Mindegy, ezzel senkit nem szeretnék megbántani...
Viszont ez a feldolgozás tökéletesen mutatja, hogy minden csak a tálaláson múlik. Az énekhangon és a hangszerelésen. Hihetetlen, hogy ez a zene ugyanaz, mint amitől sikítófrászt kapok:




És egy kis örömhír, ami valószínűleg csak nekem az: ezentúl keddenként bonchidaizni fogok tanulni :) Már nagyon régóta szeretném megtanulni, és most a Rókusban van tánctanítás.
Olyan szép :)



És a sok rizsa után (bocsánat, de hosszú lemaradást kellett bepótolnom:D) nézzetek be Rékához.

14 megjegyzés:

Névtelen írta...

ha ez az én kacsám, akkor csodááás-tááás :) anta

kinga írta...

igen, a te kacsád ;)

Névtelen írta...

bódottá. :) (a "közalkalmazott muffint" is felismerni vélem, de nem akarom elegózni a bejegyszést, sem tévedni) a.

tormacsillus írta...

A citromos muffin pedig az enyém?? remélem, mert nagyon tetszik:)

kinga írta...

Hát, úgylátszik mindketten kitaláltátok :)
a rózsaszín citromos Csilláé, a sok gyümis pedig a "közalkalmazott" :)))

eszti írta...

milyen aranyosak megint!
Herczku Ágit pedig nagyon szeretem én is...kár, hogy most nem jó a hang a gépemen, és nem tudom meghallgatni a videókat:(

Anna írta...

a muffinok szerintem megunhatatlanok, főleg a Tieid. ez a fehér rajta az eperrel,szőlővel és eperrel nagyon tetszik!!!

gerdushi írta...

nagyon édesek ezek a húsvéti mindenek, és nekem sem unalmasak a muffinok ;) :P

LNóri írta...

én nem unom a muffinjaidat, ezekbe is bele bírnék harapni :)

toritextil írta...

a múltkor írtam ide egy tök hosszú kommentet, és amilyen benga vagyok, kitöröltem....... persze lusta voltam újraírni... :D
na de most akkor gyorsan :)
a kacsa nagyon király :)
bár én nem vagyok nagy muffinos, úgy látom, tényleg megunhatatlan, mert a pink citromos remekül néz ki, szóval mindig vannak benne új lehetőségek, ami szuper :)
és hát lady gaga.. nagyon-naaaagyoooon megtévesztő!! ez a csaj baromira tud énekelni meg zongorázni, csak normális külsővel és élő zenével sajnos a mai fiatalkonak szerintem nemigen lehetne eladni.. én is kifejezetten utáltam. mígnem egyszer csak Apukám felhívott, hogy hát én ismerem-e ezt a nőt meg a paprazzit?? tejóóóééég, mondom, miről beszél, ez tetszik Neki?? (tudni kell Apukámról, hogy nagy zenerajongó, és nem hallgat meg akármit, csak olyat, amitől borsózik a bőre...) És aztán meg mutatta ezt a 2 számot.. http://www.youtube.com/watch?v=rUGElpX-RSE és http://www.youtube.com/watch?v=l3R3KqrJAI4
"kicsit" más.. szerintünk legalábbis elképesztő.. (jó, persze itt sem néz ki teljesen normálisan :) )
huh, nem is lett olyan gyors.. bocsi :)

a-monica írta...

Véletlen találtam az oldaladra, de igazi gyermeki kíváncsisággal kalandoztam itt. Egy versenyen süthető gyurmát nyertünk a kislányommal és eddig nem tudtuk, hogy mit is lehetne belőle kihozni. Remek példát mutat a kreatívságod, egyediséged és találékonyságod változatossága! Gratulálunk munkáidhoz, sok sikert kívánunk hozzá! És bár nem szeretnéd, ha utánoznánk, azért a húsvéti pohárjelölős ötletet mi is szeretnénk megvalósítani :)

LNóri írta...

Kedves Kinga!
Remélem megengeded, hogy a húsvéti pohárjelölősöket én is megcsináljam. Természetesen csak saját használatra, jönnek hozzánk vendégek és nagyon jó lenne.
Köszi
Nóri

kinga írta...

Nyugodtan!:)

petite.rose írta...

szia,
csak a zenére reagálok: szerintem abszolút NEM összegyezezhetlenek a különféle műfajok, mert az emberi alapérzelmek(bánat, szerelem, vidámság stb) ugyanazok, csak a művészi megfogalmazások eltérők:) ami jó, az pedig jó, zenei stílustól függetlenül is:)
aki emiatt piszkál, az csak éretlen...
a mexikóiaknak pl. teljsen normális h bizet:carmen, manu chao és katy perry is van a laptopján, mert szerintük "music is a form of self-expession"
ahogy a te ékszereid is:)
huh ez hosszú és BTKs lett:)
Zsinka