2010. május 10., hétfő

Beszámoló Erdélyről

Már említettem, hogy csütörtöktől Erdélyben voltam. Kolozsvárott "Pécsi napok"-at tartottak, és küldöttséggel kimentünk mi is fellépni, a Ghandisokkal együtt. A szervezettségről inkább nem szeretnék szót ejteni...
Kb 9 éve már jártam Kolozsváron. Na de az nagyon-nagyon régen volt :)
Első este a városban a Palatkai banda tartott táncházat. Elég sokan el is mentünk. Inkább folkkocsma volt, mint táncház, mert nagyon szűkös volt a hely, de azért jó, hogy nem hagytuk ki. Ott annyira másmilyen a táncházas élet, mint Pécsett! Bőven voltak az idősebb korosztályból is, sőt... Azért egy mezőségit én is táncoltam, na :)
Másnap a Máytás szülőháza előtti téren kellett "kedvcsináló" táncházat tartanunk, aztán a vásorházára mentünk svédasztalos fogadásra (életemben először megkóstoltam a kaviárt!), utána pedig egész nap szabadprogram volt. Így a Noémivel fogtuk magunkat, és 1-2 ismerősével elmentünk Mérára. Hát, ezt azért korábban nem gondoltam volna! :) Nagyon klassz volt! Tényleg olyan szép, mint ahogy gondoltam. Délután körbenéztünk a faluban, megnéztük a tájházat.
Ez a tájház udvara, este itt tartották a táncházat, alul pedig "a mérai csurgóvíz" :)



A mérai templomtorony :)



Nem túl jó kép sajnos, de már kevés fény volt... Este ebben a csűrben tartották a táncházat. A zenészek között volt Varga István "Kiscsipás" is :))) Az udvaron meg fincsi bográcskaja készült:


Kb fél háromig tartott a buli. Boroztunk, táncoltunk, énekeltünk... Valahogy így annyira más volt :) Úgy éreztem, hogy rendesen tudok kalotaszegizni - pedig attól biztos messze vagyok... Ráadásul már elég régen méraiztam... (Mi most otthon bogártelkit tanulunk.) Jaj olyan jó volt! :)

Szerencsére ott is tudtunk aludni, konkrétan ebben a házban:


Mindenhol ilyen szép kapuk voltak. Bár fura mert 1-2 ház olyan színűre volt lefestve, hogy hűűű. Kék, zöld, lila, sárga... Voltak érdekesek. A fiúkkal már volt is némi összetűzésünk, mert nekik annál természetesebb, nem értik, miért akadtunk ki :D
Ja és nem hagyhatom ki a házi csokit! Mmmm, olyan finom! Elvileg itthon nem lehet kapni, csak kint... Legalábbis még én sem találkoztam vele eddig.
Másnap reggel kocsival visszavittek minket kocsival Kolozsvárra. Délelőtt megint táncházat tartottunk, ebéd után pedig a Főtéren adtunk műsort. Van egy számunk, a Korfalára, ami a Csík zenekar Korfalára című zenéjére megy. Táncszínházas, és most először én táncoltam. Nagyon izgultam, féltem, hogy elnevetem. De a többiek szerint jól sikerült :)
A mérai fiúk eljöttek megnézni a műsort, este 7-kor pedig mi néztük meg az ő fellépésüket :)
(hát, itt sem sikerült túl jó képeket készítenem sajnos...)


Délután vettünk a téren mézeskalácsokat, én Balázsnak csináltattam egy "Balázsos" szívet :)


És a búcsú kép:

4 megjegyzés:

Evelin írta...

én azért úúúgy örülök,hogy hazajöttéél :)) <3

de jó,hogy kikapcsolódtál picit,rádfért bőven ;) :*

LARION írta...

Olyan izgalmas az életed, Kinga..... :)))

eszterda írta...

Jaj, de szép napok lehettek!

Johanna írta...

Az a csoki biztos finom volt!
A fellépésről nincs videó? Úgy megnézném:)