2013. január 16., szerda

Fogadjunk örökbe egy állatot! - Jótékonysági licit a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium részére

Kedves Olvasóim!

Egy olyan dolgot találtam ki, ami eddig itt nem volt!
Jótékonysági licit lesz, egy kis csavarral...

Sajnos idén (vagyis már tavaly) a karácsonyi hajtás miatt nem fért bele, hogy megszervezzek egy jótékonysági aukciót is. Viszont mindenképp szeretném, ha ez hagyománnyá válna, úgyhogy most szeretném bepótolni, illetve a későbbiekben is valószínűleg január-február tájékán fogom megszervezni.

Már több jótékonysági rendezvény keretén belül ajánlottam fel ékszereket (pl. rákos vagy fogyatékkal élő gyerekek részére, stb.), viszont ennél az egynél továbbra is szeretném magam ahhoz tartani, hogy valamilyen "szakmába vágó" szervezetet válasszak. A "szakma" alatt itt a biológiát értem.
2011-ben a Misina Állatmenhelyt szavaztátok meg, így nekik ajánlottunk fel egy kisebb összeget.

Idén úgy döntöttem, hogy a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium lesz a választott.
És itt jön a csavar!

Nem csak egész egyszerűen átutaljuk a számlájukra az összegyűlt összeget, hanem ÖRÖKBEFOGADUNK egy állatot!
Ahogy az állatkert honlapján is olvasható, ez természetesen csak egy jelképes örökbefogadás, amivel a választott állat ellátását (meg persze úgy általában az állatkert/terrárium működését) támogatnánk.
Bónusz, hogy az örökbefogadók neve egy táblácskán kikerül az állatok kifutójához, sőt még egy örökbefogadói oklevelet is kapnánk!


Facebook-on tartottam egy kis közvélemény kutatást arról, hogy ki milyen állatos ékszert viselne szívesen. Volt néhány ötlet, ami megihletett, így elkészítettem 7db különböző állatkát nyaklánc/fülbevaló/gyűrű formájában, vegyesen.
7 napon keresztül ezekre az ékszerekre lehet majd licitálni Facebook-on. Tehát értelemszerűen 7 licitnyertesünk lesz.
Miután véget ér a licit-hét, és mindenki átutalta a felajánlott összeget, együtt összedugjuk a fejünket, és megbeszéljük, hogy melyik állatot válasszuk! :) Igény esetén akár többet is lehet, ez természetesen majd a végösszegtől függ. Rugalmas vagyok, a cél érdekében szívesen felkerekítem majd az összeget, ha valamelyik állathoz csak egy kicsi hiányzik! :)


(A képekre kattintva megtekintheted az örökbefogadói listákat)





Az örökbefogadói oklevélről minden felajánlónak postázok egy másolatot, hogy eltehessétek emlékbe!
A kikerülő táblán szeretném, ha a cseresznyéslány ékszerek szerepelne, alatta zárójelben pedig mindazok, akiknek köszönhetően létrejött a felajánlás. Ennek részleteit majd leegyeztetjük, miután vége a licitnek. Az állatkertben/terráriumban is meg kell érdeklődnöm, hogy ez kivitelezhető-e - de nem hiszem, hogy ennek bármi akadálya lenne! :)
Az örökbefogadók résztvehetnek az évente egy alkalommal (októberben), az Állatok Világnapján megrendezett örökbefogadói napon, ahol lehetőség van többek között a "kedvencek" etetésére is. Tudomásom szerint ezen 1 fő vehet részt, így arra gondoltam, hogy a felajánlók közt ezt a lehetőséget kisorsolnám.

A licitek menete a szokásos lesz:
Minden 1Ft-ról indul, minimum 100Ft-os licitlépcsővel. A postaköltség, mely 420Ft hozzáadódik a licit végösszegéhez, de természetesen lehetőség van személyes átvételre is.

Olyan ékszerekkel készültem, amik nem mindennapiak, eddig még nem találkozhattatok velük az oldalamon.
Remélem, hogy Nektek is tetszik az ötlet, és örömmel csatlakoztok majd! :)

Nagyon megköszönöm, a hírét viszitek!


Nincsenek megjegyzések: