2016. február 18., csütörtök

Tárolás


Ez a bejegyzés a Scrapbook cuccaim tárolásáról fog szólni. Aki arra számít, hogy valami szépet fog látni, az gyorsan kattintson el :D
Nem lesz itt sem szépen berendezett alkotósarok, sem asztalossal elkészíttetett fiókok, stb. Legalább 3 különböző helyen tárolom ezeket a holmikat, és szerencsére egész jól átlátom :)
Ilyen tekintetben sokkal egyszerűbb dolgom volt, amíg csak gyurmáztam, mert lényegében egy fonott kosárban praktikusan elfértek a dolgok - kicsit később befoglaltam még egy szekrény alját is, amit most újraértelmeztem, mindjárt mutatom.


Már korábban is voltak a gyurmákon kívül mindenféle kreatív eszközeim és alapanyagaim, igaz közel sem annyi, mint most. A hálószobánkban van egy szekrény, toló ajtóval. Nem túl nagy, ráadásul kicsit nehéz kihasználni (aki kitalálta ezt a fajta ajtót, azt csókoltatom), de azért a célra megfelel. Korábban a festékek, deqoupage-technikához való holmik kaptak helyet, mostmár egyre több... Mindenféle dobozokba, fakkokba pakoltam amit csak tudtam. Itt azért elsősorban még mindig a "nemkifejezettenscrapbookcuccok" vannak: festékek, bélyegzők, tinták, lyukasztó, termések, üres üvegek és dobozok, szalagok, dekortapaszok, ragasztópisztoly.......



Igyekszem minden rejtett helyet kihasználni. Van ez a "csodás" rattan fotel (?), ami a takaró alatt amúgy elképesztően gyönyörű ronda kék, holdacska mintás szatén anyagában pompázik... Ez az albérlet tartozéka, két kezemen meg tudnám számolni, hányszor ültünk rajta az öt év során, de legalább lehet alá pakolni. Úgyhogy most itt tartom a karos vágóm.


A másik szobában van az a szekrény, amit már fentebb említettem. Igazából ez az a hely, ami nincs az alkotás helyszínének a közvetlen közelében, ezt kicsit sajnálom is... de itt főleg dobozokban tartok mindent, így ha nekiállok ügyködni, akkor mindent átpakolok a másik szobába (ami egyébként valójában csak pár lépés, szóval nem kell sajnálni).
Itt foglal helyet a Sizzix Plus vágógépem (alapvetően ez igényelte a szekrény átrendezését, mivel korábban sok gyurmás kacatot halmoztam fel, amik tulajdonképpen sokkal kisebb helyre besűríthetőek voltak), a gyurmázáshoz való "tésztagépem", és a pizzásdobozokban rendszerezett sb-cuccok: 12"-es papírok, 6"-es papírok, chipboardok, sizzix-hez való vágó- és domborítósablonok, az elkészített oldalak, és a tematikus cuccok.
S mielőtt valaki megvetne, amiért fejjel lefelé vannak feliratozva a dobozok: eredetileg állítva, könyvespolc-szerűen kerültek a szekrénybe, de kicsit megszaporodott a dobozok száma, és úgy már nem férnek el...
Ezekből tehát 1-2 dobozt (és esetleg a sizzix-et - bár azt többnyire egyszerűbb helyben használnom) csak felkapok és átviszek az alkotáshoz.
Ez a dobozos módszer nekem egyébként jól bevált, csak figyelnem kell rá, hogy ne tömjem meg őket túlságosan... esetleg a chipboardokat idővel majd téma szerint rendezem, mert kezd túl sok lenni belőlük, de amúgy ez a "guberálós" dolog nálam ebben a tekintetben jól működik. :)



Tudom, kicsit sufni-tuning hangulatú az egész, de képzeljétek, még nincs is vége!!

Szóval... akkor megmutatom azt is, hogy hol alkotok (mármint ahol "hivatalosan", tehát amikor nem a földön gubbasztva, négykézláb csúszva-mászva vergődve matatok, ahogy a legtöbb esetben szoktam, mert én így szeretem). Tehát, van egy asztalunk, ami ugyancsak albi-kellék, és sokáig ez volt az egyetlen íróasztal a lakásban, amit "tanulni meg laptopozni a kanapén is lehet"-jeligére jól kisajátítottam - ez talán látszik a körítésből, khm...
Nyugalom, időközben azért Balázsnak is lett asztala, amin mindig szép rend van, ugye... ja, nem. Amikor mások alkotósarkáról látok képet, mindig elhatározom, hogy na, akkor ideje a pakolásnak és minimalizálódásnak! De nekem ez nem megy... az én asztalom ilyen, és kész, és bármennyire is hihetetlen, ezen állapotában még rend is van rajta.
Nem (csak) kifejezetten alkotáshoz használatos dolgok vannak rajta, sőt, azokat leginkább nem itt tárolom. Viszont itt készítem a... hát sok mindent.





Végül pedig egy olyan dugihelyet mutatnék, amit tényleg CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK ajánlok!

- avagy hogyan használjunk ki minden négyzetcentimétert pakolásra... 

Szóval, van egy kanapénk, ami egyébként egy kinyitható 2 személyes ágy is egyben (mi nem itt alszunk, csak a vendégek).
Ennek van egy ágyneműtartója, ami nagyon adta magát, hogy belepakoljak. Ráadásul két részre van osztva, nagyon praktikus.
A bal felébe kerültek a varráshoz kapcsolódó dolgok: textilek, filcek, stb.; a jobb felébe pedig eredetileg csak a csomagolópapír tekercsek, és mindenféle, ajándékcsomagoláshoz kapcsolódó cucc. Azóta persze ezt is ellepték a sb-holmik: itt tartom például a vágóalátétet, a vonalzót, az átlátszó tasakokba rendezett címkéket és matricákat, a bordázótáblát, az apróbb díszítőelemeket (pl. gombok), virágokat, karikákat, és még sorolhatnám...
Be kell vallanom, itt egy rendrakás/rendszerezés jól jönne már, mert bár átlátom, mégsem olyan szép rendezett, mint amilyen akkor volt, amikor még kevés cuccom volt...





És ebben a pillanatban eszembe jutott, hogy a legutóbbi lakásátrendezés, pakolás és helyfelszabadítás alkalmával szert tettem még egy kis fiókos szekrényre.

Tudom, nehéz elhinni, hogy itt egy férfiember is lakik, a ruhásszekrényem például már meg sem merném mutatni :P


U.i.: van egy "társam" az alkotásban, ami bár nem a rendszerezésben vesz részt, mégis fontos funkciót tölt be: ő a FOO-s szemetes poharam :))



Nincsenek megjegyzések: